top of page
< Back

Tarta cu Crema de Vanilie si Zmeura cu Decor Festiv de Craciun

Prep Time:

1 h

Cook Time:

25-30 minutes

Serves:

7 Portii

Level:

Intermediate

About the Recipe

Tarta cu crema de vanilie si zmeura, realizata doar cu ajutorul ingredientului minune - pastaie de vanilie premium. Vanilia infuzeaza umplutura catifelata a cremei de vanilie cu aroma sa inconfundabila in profunzime. Fiecare element al acestei tarte, de la crusta la decorul cu zmeura suculenta, se armonizeaza cu esenta sublima a vaniliei pure.

Confera un caracter distinctiv pentru desert si il deosebeste.

Alfahores cu dulce de leche prezentare

Ingredients

Pentru crusta:

  • 1 1/4 cani faina de grau

  • 1/4 cana zahar pudra

  • 1/2 cana unt rece, taiat cubulete

  • 1 galbenuÈ™ de ou

  • 1 lingura apa rece


Pentru crema de vanilie:

  • 2 cani lapte integral

  • 1 pastaie de vanilie, seminÈ›ele extrase

  • 6 gălbenusuri de ou

  • 2/3 cana zahar

  • 1/4 cana amidon de porumb

  • 1/4 cana unt nesarat, la temperatura camerei


Pentru decor:

  • 2 cani zmeura proaspata

  • Zapada de cocos pentru pudrat

Mici ornamente comestibile de Craciun (stele, braduti, etc.)

Preparation

Crusta tartei:


Amesteca faina si zaharul pudra intr-un bol mare. Adauga untul si amesteca pana obtii consistenta nisipului umed. Adauga galbenusul si apa si framanta rapid pana se formează aluatul. Inveleate aluatul in folie de plastic si lasa-l sa se odihneasca in frigider timp de 30 de minute.



Preincalzeste cuptorul la 190°C.


Intinde aluatul si asaza-l intr-o forma de tarta. Inteapa aluatul cu o furculita si coace-l la orb pentru 20 de minute. Indeparteaza greutatile si coace-l inca 5-10 minute pana se rumeneste usor.



Crema de vanilie:


Incalzeste laptele cu semintele de vanilie intr-un vas pe foc mediu pana aproape de punctul de fierbere. Intr-un alt vas, bate galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adauga amidonul si amesteca pana la omogenizare. Incorporeaza treptat laptele fierbinte, apoi transfera amestecul inapoi in vas si gateste pe foc mediu, amestecand constant pana se ingroasa. Ia vasul de pe foc, adauga untul si amesteca pana la omogenizare. Acopera crema cu folie de plastic direct pe suprafata si lasa sa se raceasca complet.



Asamblare:


Umple crusta de tarta racita cu crema de vanilie. Orneaza cu zmeura proaspata si pudreaza usor cu zapada de cocos.



Decoreaza:


Adauga ornamentele comestibile de Craciun pe tarta pentru un aspect festiv.



Servire:


Lasa tarta sa se raceasca in frigider timp de cel putin 2 ore inainte de servire.



Sfat de la bucatar:


Pentru un plus de gust, poti adauga un strop de lichior de portocale in crema de vanilie.

Previous
Next
bottom of page