Crema de vanilie pentru patiserie
Prep Time:
10 Minute
Cook Time:
10 Minute
Serves:
Pentru 12 umpluturi
Level:
Incepator
About the Recipe
Reteta de crema vanilie pentru patiserie este usor de facut, chiar si pentru incepatorii in bucatarie. Cu doar cateva ingrediente comune si instructiuni clare, pas cu pas, puteti pregati o umplutura de crema catifelata cu aroma vaniliei, care este perfecta pentru produse de patiserie, prajituri sau orice desert care are nevoie de o nota de rasfat cremos. Aceasta reteta ofera rezultate incantatoare de fiecare data, in timp va deveni o completare versatila a repertoriului culinar. Bucurati-va de recompensele dulci ale eforturilor voastre culinare!
Ingredients
1/3 cana zahar
3 linguri faina
2 linguri amidon de porumb
4 galbenusuri
1/3 cani lapte
1/3 cana zahar
1 pastaie de vanilie Bourbon
Preparation
1. In vasul unui mixer electric, bateti zaharul,
faina, amidonul de porumb si galbenusurile de ou timp de doua minute.
2. Intr-o cratita, combinati laptele si zaharul si aduceti
la fierbere.
3. Cand amestecul fierbe, se ia de pe foc. Puneti aproximativ o cana cu amestecul de lapte intr-un pahar de masurat.
4. Turnati treptat amestecul de lapte fierbinte in amestecul de oua, amestecand la viteza mica pentru a se combina.
Acest lucru va tempera amestecul de oua, pentru a nu se coagula când il turnati inapoi in cratita.
5. Adaugati tot amestecul de oua in cratita, amestecand continuu. Puneti cratita din nou la foc mediu-mic si gatiti, fara sa va opriti din amestecat. Razuiti fundul si colturile cratitei pentru a preveni lipirea amestecului sau arderea.
6. Continuati sa bateti pana cand amestecul se ingroasa si incepe sa clocoteasca. Mare atentie deoarece ingrosarea tinde sa se intample destul de repede. O clipa de neatentie si crema ta de patiserie s-ar putea coagula sau arde.
Este posibil sa simtiti ingrosarea intamplandu-se brusc intr-un colt al cratitei. Pentru a pastra un control mai bun asupra procesului, ridicati cratita de pe foc si bateti puternic (pe foc) pentru a lasa crema sa se gateasca uniform. Puneti din nou pe foc si continuati gatitul, amestecand constant, pana cand crema devine la fel de groasa ca budinca.
7. Turnati crema intr-un castron si puneti o bucata de folie de plastic sau hartie de pergament deasupra pentru a preveni formarea pojghitei. Crema de vanilie se pune la frigider pentru a se raci complet.