top of page
< Back

Clatite cu Ovaz, Mar si Vanilie

Prep Time:

10 Minute

Cook Time:

15 Minute

Serves:

8 clatite

Level:

Incepator

About the Recipe

Reteta de Clatite cu ovaz, mere si vanilie este simpla, necesita doar cateva ingrediente de baza si timp minim de preparare. In doar cateva minute, puteti crea clătite aurii, pufoase, care sunt pe cat de atragatoare vizual, pe atat de delicioase.

Daca urmati un regim de post sau pur si simplu cautati o optiune de mic dejun sanatos, aceste clatite sunt o alegere satisfacatoare care va va lasa sa va simtiti plini de energie si hraniti. Serviti-le calde, cu mere feliate si un strop de miere pentru o nota de rasfat.

Alfahores cu dulce de leche prezentare

Ingredients

  • 1 cana fulgi de ovaz

  • 1 banana coapta, zdrobita

  • 1 mar, ras

  • 1 lingurita pasta de vanilie

  • 1/2 lingurita scortisoara macinata

  • 1/4 lingurita nucsoara

  • 1/4 lingurita sare

  • Ulei de nuca de cocos

  • Topping-uri optionale: mere feliate, miere

Preparation

Pregateste faina de Ovaz:


Intr-un blender sau robot de bucatarie, marunteste fulgii de ovaz Intr-o consistenta fina asemanatoare fainei.


Amesteca Aluatul:


Intr-un castron mare de amestecat, combina faina de ovaz, banana zdrobita, marul ras, pasta de vanilie, scortiaoara, nucsoara si sarea. Amestecă până când toate ingredientele sunt bine combinate și se formează un aluat neted.


Lasa Aluatul sa se Odihneasca:


Permite aluatului sa se odihnească timp de 5-10 minute. Acest lucru va da timp fulgilor de ovaz sa absoarba lichidul si sa ingroase usor aluatul.


Gateste Clatitele:


Incalzeste o tigaie antiaderentă la foc mediu si unge-o usor cu ulei de nuca de cocos. Toarna aproximativ 1/4 cana de aluat pe tigaie pentru fiecare clatita. Gatiti pana cand apar bule pe suprafata clatitei si marginile incep sa se intareasca, aproximativ 2-3 minute.

Intoarceti cu grija clatitele folosind o spatula si gatiti inca 1-2 minute pe cealalta parte, sau pana devin aurii si gatite complet.


Serveste:


Transfera clatitele gatite pe un platou si repeta procesul cu restul de aluat. Serveste clatitele calde, decorate cu mere feliate si un strop de miere, daca doresti.


Previous
Next
bottom of page