Clatite cu Ovaz, Mar si Vanilie
Prep Time:
10 Minute
Cook Time:
15 Minute
Serves:
8 clatite
Level:
Incepator
About the Recipe
Reteta de Clatite cu ovaz, mere si vanilie este simpla, necesita doar cateva ingrediente de baza si timp minim de preparare. In doar cateva minute, puteti crea clătite aurii, pufoase, care sunt pe cat de atragatoare vizual, pe atat de delicioase.
Daca urmati un regim de post sau pur si simplu cautati o optiune de mic dejun sanatos, aceste clatite sunt o alegere satisfacatoare care va va lasa sa va simtiti plini de energie si hraniti. Serviti-le calde, cu mere feliate si un strop de miere pentru o nota de rasfat.
Ingredients
1 cana fulgi de ovaz
1 banana coapta, zdrobita
1 mar, ras
1 lingurita pasta de vanilie
1/2 lingurita scortisoara macinata
1/4 lingurita nucsoara
1/4 lingurita sare
Ulei de nuca de cocos
Topping-uri optionale: mere feliate, miere
Preparation
Pregateste faina de Ovaz:
Intr-un blender sau robot de bucatarie, marunteste fulgii de ovaz Intr-o consistenta fina asemanatoare fainei.
Amesteca Aluatul:
Intr-un castron mare de amestecat, combina faina de ovaz, banana zdrobita, marul ras, pasta de vanilie, scortiaoara, nucsoara si sarea. Amestecă până când toate ingredientele sunt bine combinate și se formează un aluat neted.
Lasa Aluatul sa se Odihneasca:
Permite aluatului sa se odihnească timp de 5-10 minute. Acest lucru va da timp fulgilor de ovaz sa absoarba lichidul si sa ingroase usor aluatul.
Gateste Clatitele:
Incalzeste o tigaie antiaderentă la foc mediu si unge-o usor cu ulei de nuca de cocos. Toarna aproximativ 1/4 cana de aluat pe tigaie pentru fiecare clatita. Gatiti pana cand apar bule pe suprafata clatitei si marginile incep sa se intareasca, aproximativ 2-3 minute.
Intoarceti cu grija clatitele folosind o spatula si gatiti inca 1-2 minute pe cealalta parte, sau pana devin aurii si gatite complet.
Serveste:
Transfera clatitele gatite pe un platou si repeta procesul cu restul de aluat. Serveste clatitele calde, decorate cu mere feliate si un strop de miere, daca doresti.