top of page
<Back

Chec cu glazura de portocale si vanilie

Prep Time:

55 Minute

Cook Time:

55 minute

Serves:

5 Portii

Level:

Incepator

About the Recipe

Rasfatati-va cu aromele rafinate ale acestei paini cu glazura de portocala si vanilie – un deliciu care prezinta calitatea extractului nostru premium de vanilie.

Un preparat perfect pentru orice ocazie speciala sau pentru un ceai delicios de dupa-amiaza!

Alfahores cu dulce de leche prezentare

Ingredients

Pentru chec:

  • 1 ¾ cana de faina

  • 1 ½ lingurita de praf de copt

  • ½ lingurita de bicarbonat de sodiu

  • ¼ lingurita sare

  • 1 cana zahar granulat

  • ½ cana unt nesarat, lichid

  • 3 oua

  • 1 lingurita extract premium de vanilie

  • Coaja a 2 portocale

  • ½ cana suc proaspat de portocale


Pentru glazura:

  • ½ cana de zahar pudra,

    2 linguri suc proaspat de portocale,

    1 lingurita extract premium de vanilie

Preparation

Preincalzeste cuptorul:


Preincalziti cuptorul la 350°F (175°C). Aplica faina pe o tava standard.



Pregatiti ingredientele uscate:


Intr-un castron mediu, amestecati faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu si sarea. Puse deoparte.



Crema de unt si zahar:


Intr-un castron mare, amestecati untul lichid si zaharul granulat pana devine usor si pufos.



Adaugati ouale si vanilia:


Bateti ouale pe rand, asigurati-va că fiecare ou este bine incorporat. Adaugati extractul premium de vanilie si continuati sa amestecati pana la omogenizare.



Incorporati coaja si sucul de portocale:


Incorporati usor coaja de portocale si sucul proaspat de portocale in amestecul lichid.



Combinati ingredientele umede cu cele uscate:


Adaugati treptat ingredientele uscate la ingredientele lichide, amestecati pana se combina. Aveti grija sa nu amestecati in exces.



Coacere:


Turnati aluatul in tava de paine pregatita. Se netezește partea de sus cu o spatula. Coacem in cuptorul preincalzit 50-60 de minute sau pana cand o scobitoare introdusa in centru iese curata.



Pregatiti glazura:


In timp ce painea se coace, amestecati intr-un castron mic zaharul de pudra, sucul proaspat de portocale si extractul premium de vanilie. Ajustati consistenta daca este necesar.


Stropiti si raciti:


Odata ce painea este scoasa din cuptor, lasati-o sa se raceasca in tava timp de 10 minute. Transferati painea pe un gratar si stropiti deasupra glazura de portocale-vanilie cat este inca calda.


Serviti si savurati:


Taiati painea cu portocale după ce s-a racit complet. Fiecare muscatura este un echilibru perfect de portocala zesta si bogatia de vanilie premium.

Previous
Next
bottom of page